Problémák vannak az önéletrajzával? Itt van néhány módszer az önéletrajz életre keltésére

Mennyi idő telt el azóta, hogy utoljára frissítette az önéletrajzát? Néhány hónap? Évek? Legutóbbi álláskeresése során frissítette? Ha egy ideje nem nézte meg az önéletrajzát, valószínűleg szüksége van néhány jó tanácsra.

Minden szakember számára, nem csak álláskeresők számára, fontos, hogy rendszeresen frissítse önéletrajzát. A karrier váratlan fordulatokat vesz. Mindig készen kell állnia arra az esetre, ha hirtelen új munkát kell találnia. Ne feledje, minden munka ideiglenes. Nem akarja vesztegetni az időt önéletrajzának újraírásával, amikor az új pozíciókra való jelentkezésre kell összpontosítania. Ha gondok vannak az önéletrajzában, íme néhány módszer, amellyel életre keltheti önéletrajzát, így több állásinterjún vehet részt. Ahhoz, hogy önéletrajza valóban eljusson a munkaerő-felvételi vezetőhöz, túl kell lépnie az ATS-en. Önéletrajzának kulcsszavakkal történő optimalizálása a legjobb módja ennek elérésére. Önéletrajzát pedig nem tudja megfelelően optimalizálni, ha nem végzi el minden egyes megpályázott pozícióhoz a testreszabást. Tekintse meg az állásleírást, mielőtt személyre szabná önéletrajzát a megpályázott álláshoz.

A legtöbb álláskereső nem veszi észre, hogy elmulaszthatja a munkalehetőségeket, ha ezt nem teszi meg. Minden egyes megpályázott pozícióhoz személyre kell szabnia önéletrajzát, és ez azért van, mert az önéletrajza túl kell lépjen az ATS-en, ami csak akkor lehetséges, ha megfelelő típusú (és mennyiségű) kulcsszavakat tartalmaz az önéletrajza. Az önéletrajz testreszabása azt jelenti, hogy egy adott munkaköri leírásban szereplő kulcsszavakat adja meg, hogy nagyobb esélye legyen egy állásinterjúra az adott pozícióban. A munkaköri leírás elolvasása után válassza ki a munkáltató által az álláshirdetésben említett konkrét készségeket, technológiákat és kifejezéseket, és adja hozzá az önéletrajzához, ha megfelel az Ön tapasztalatának és képesítésének.