Régi önéletrajz-írási tippek, amelyeket manapság figyelmen kívül hagy

Ebben a digitális korban megváltoztak az írás folytatásának szabályai. Noha az önéletrajz nagy része azonosnak tűnhet, vannak dolgok, amelyeket Önnek mint munkakeresőnek ma másképp kell tennie. Néhány régi önéletrajz-írási tipp hatékonynak bizonyult néhány évvel ezelőtt, de ha azt szeretné, hogy önéletrajza megfelelő kezekbe kerüljön, és segítsen átjutni a megcélzott munkáltató ajtajain, hagyja figyelmen kívül ezeket a régi önéletrajz-írási tippeket.

Bár továbbra is igaz, hogy egyetlen felvételi menedzser sem akarja átnézni az önéletrajz rengeteg oldalát, az önéletrajz egy oldalra csökkentése kevésbé kritikus, mint a bemutatandó tartalom. Ha olyan információval rendelkezik, amelyet érdemes felvenni az önéletrajzba – és ez releváns – akkor nincs valós kár amiatt, ha az önéletrajz végül két oldalas lesz. Tény, hogy manapság sok munkáltató beviszi az önéletrajzokat a Pályázókövető Rendszerbe (ATS) még mielőtt emberi kézbe kerülne, ezért első feladata az, hogy az önéletrajzát saját maga is átvigye az ATS-en. Ehhez meg kell adnia a megfelelő kulcsszavakat, amelyeket gyakran felsorolnak vagy megemlítenek a munkaköri leírásban.

Az adott pozícióra kell optimalizálni, amelyre jelentkezik most már még jobban, mint valaha, hiszen önéletrajzának pontosan tükröznie kell foglalkoztatási előzményeit. A munkaadók nem csak az ön által beküldött önéletrajzot nézik.  Online kutatásokat végeznek – az információk összehasonlítása érdekében a LinkedIn profilját is megnézik. Megkérdezik, hogy az önéletrajz tükröződik-e máshol, ezért ne próbálkozzon olyan információkkal, amelyek messze vannak az igazságtól, mert jó eséllyel nem tud senkit becsapni. A kulcsszavak továbbra is kritikusak abban, hogy az ön önéletrajzát mennyire fogadja az ATS és az a személy, aki áttekinti.