Sminktippek – a kevesebb néha több

A sminkelésnek nem feltétlenül kell arról szólnia, hogy egész arcunkat vastag sminkréteggel fedjük be, túlzásokba essünk. A feltűnő sminknek is megvan a megfelelő ideje és helye, de a mindennapokban a visszafogott, szinte láthatatlan smink a megfelelő, ha nem akarunk nevetség tárgya lenni.

Ahhoz, hogy a sminkünk tökéletes legyen, nem hagyhatjuk ki a napi arctisztítást és ha azt akarjuk, hogy bőrfelületünk egységes legyen, ne hagyjuk ki a radírozást sem. Arcápoló és sminktermékek beszerzésénél jó minőségű termékeket válasszunk, a silány minőségű termékekkel nem fogunk tudni szépen dolgozni. Arcunkra megfelelő hidratálás után vihetjük fel a smink alapját, a korrektort és az alapozót vagy BB krémet. A korrektort a szem alatti sötétebb karikákat és az apróbb bőrhibákat kendőzhetjük el. Ezután következik az alapozó, ahol különösen fontos, hogy jó minőséget válasszunk, ugyanis egész nap bőrönkön lesz és ha összecsomósodik, lepereg, nem fog túl esztétikus látványt nyújtani. Alapozó választásánál ügyeljünk arra, hogy bőrszínünkhöz megfelelő színű terméket válasszunk, érdemes a folyékony terméket használni.

Szemünket szempillaspirállal hangsúlyozhatjuk, ügyesen használva egész nap gyönyörű tekintetet varázsolhat nekünk. Hétköznapokon elég egy rétegben felvinni, egyenletesen húzva végig a spirált a szempillák tövétől a végéig. Ha ajkunkra szeretnénk rúzst vagy szájfényt használni, sminkelés előtt használjunk ajakápolót, hogy felpuhítsuk bőrünket. Az ápolt, piha ajkak rúzs és szálfény nélkül is gyönyörűek, vagy ha mindenképpen szeretnénk rúzst használni, akkor a természetes, ajkaink eredeti színéhez legjobban igazodó színűt válasszunk. A láthatatlan smink előnye, hogy pár perc alatt elkészíthető és a természetes szépséget hangsúlyozza ki.