Stratégiák a megfelelő karrier kiválasztásához

Senki nem szeretne rossz irányba indulni karrierválasztás esetén. Előfordul viszont, hogy a körülmények rossz irányba terelik az álláskeresőket. Ha hosszú ideje keres állást, az ember könnyen elfogadja az első komolyabb felajánlott munkát. A kétségbeesés miatti döntés azonban végezetes lehet.

Ha csak előre szeretne haladni, és teljesen elszánt, akkor ez a gondolkodásmód arra kényszeríti az álláskeresőket, hogy perspektívába helyezzék, mik a legfontosabb készségeik, és mit hoznak le az asztalra szakemberként. Ha szűkíti gondolatait, ez lehetővé teszi, hogy valóban a megfelelő karrier kiválasztásra koncentráljon egy olyan iparágban, amely megfelel a szakmai tehetségének és érdeklődésének. Ezenkívül, ha nincs tapasztalata, de tudja, milyen értéket szeretne nyújtani a munkáltatónak, ez lehetővé teszi, hogy összerakjon egy tervet a továbbképzéshez, hogy szűkítse az esetleges készség béli hiányosságokat. Néha a karrier útjának megértéséhez a legjobb módszer az, ha támaszkodunk azokra az emberekre, akik ezt átélték.

Ezért fontos egy erős szakmai hálózat kiépítése. Az álláskeresőknek a LinkedIn használatával kapcsolatba kell lépniük azokkal az alkalmazottakkal, akik más cégeknél dolgoznak. Magyarázza el nekik, mennyire érdekli az ipar és potenciálisan a vállalat munkája, és hogy többet szeretne megtudni. Bár nem mindenki csatlakozik, néhány szakember szereti megosztani tapasztalatait, és készségesen segít. Ha hajlandóak csatlakozni, akkor nagyszerű lehetőség kérdéseket feltenni és kitölteni bármelyik hiányosságokat azzal kapcsolatban, hogy milyen az iparágban vagy egy adott cégnél dolgozni. Minél többet foglalkozik ezekkel a szakemberekkel, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy megtalálja a közös dolgokat, és annál értelmesebbé válnak a beszélgetések.