Szakmák, melyek a közeljövőben valószínűleg eltűnnek

Bizonyára ön is észrevette, hogy a folyamatosan fejlődő világunkban a gépek kezdtek átvenni az emberek helyét. A modern technológiának mindannyian örülünk, azonban gondolni kell arra is, hogy pár év elteltével a rengeteg gépek, számítógépek miatt néhány szakma el fog tűnni. A felmérések során négy foglalkozásról állapították meg, hogy az évek múlásával el fognak tűnni.

Észrevehető, hogy az elmúlt időszakban egyre több olyan bevásárlóközpontot találunk, ahol jelen van az önkiszolgáló pénztár. Természetesen ezek a találmányok megkönnyítik a bevásárlást, de sajnos emiatt pár éven belül nem lesz szükség pénztárosokra. Napjainkban az emberek szeretik az egyszerűbb és könnyebb utat választani, ha valamilyen ügy elintézéséről van szó. Ezzel magyarázható az is, hogy a nyaralást megelőzőleg a repülőjegyet, szállodát nem az utazási irodába személyesen foglalják le, hanem interneten keresztül. Lehetséges, hogy az elkövetkező 10-20 év során az utazási ügyintéző szakma el fog tűnni, mivel egyre kevesebben kérnek tanácsokat ezektől az emberektől, ha utazásról van szó.

A modern technológiának köszönhetően mára már a levelezést, számlafizetést, csomagküldést nem a postai szolgálat segítségével tesszük meg. A postai dolgozóknak egyre kevesebb munkájuk van, mivel az emberek sok mindent az interneten keresztül intéznek el, vagy a futárszolgálat segítségét kérik. Számítani lehet arra, hogy a postai állások meg fognak szűnni. Megállapítható, hogy az emberek a telefonokat beszédre használják a legkevésbé, inkább használják az üzenetküldésre alkalmas applikációkat, vagy e-maileket. Az okostelefonokat be lehet állítani, hogy a promóciós hívásokat ne fogadja, ezért a telemarketinges szakmának sincs hosszú jövője.