Szalvéták a vacsoraasztalnál? Illendő vacsora kiegészítők!

Gondolkozott már azon, hogy mit kezdjen a szalvétával egy vacsora közben vagy egy remek étteremben? Ölbe kell tenni, és ha igen, mikor? Mi van, ha lecsúszik az öléből? Aztán mit csinál vele, miután befejezte az evést?

A tányérunkra, a tányér mellé vagy a szék támlájára tesszük? Ezek tipikus kérdések sok ember fejében a szalvéta megfelelő használatával kapcsolatban. A szalvéta egyike azoknak a terítékeknek, amelyeket az emberek természetesnek vesznek. Úgy tűnik azonban, hogy továbbra is összezavarja az embereket. A megfelelő étkezési etikett és az asztali modor magában foglalja a szalvéta használatának ismeretét. Az étkezés során a szalvéta megfelelő használata az élmény fontos része. Nem csak a kiömlött folyadékok felitatására és a száj megveregetésére használható, de akkor is elengedhetetlen, ha kezet kell tisztítania. Íme néhány etikett tipp a szalvéta étkezés közbeni használatához. Vegye fel a szalvétát, amint leül az asztalhoz. Miután leült az étteremben, a következő dolog, amit meg kell tennie, az az, hogy leveszi a szalvétát a helyéről. Gond nélkül bontsa ki és tegye az ölébe. Itt kell tartani, amíg szüksége van rá.

Szánjon időt a szalvéta kibontására, és ne rázza fel, mielőtt az ölébe helyezi. Egyes éttermekben a felszolgáló nyújthatja ezt a szolgáltatást Önnek, de ez egyre ritkább. Azonban még ha meg is teszik, ha úgy tetszik, teljesen rendben van, ha ezt saját maga csinálja, ahelyett, hogy megvárná, amíg a pincér elhelyezi ön helyett. Tartsa a szalvétát az ölében. A szalvétának az ölében kell maradnia mindaddig, amíg szükség van rá, vagy az étkezés végéig. Soha ne használja a szalvétát az ezüst edények tisztítására vagy az arc törlésére. Ha ki kell fújnia az orrát, menjen el az asztaltól és az étkezőtől, és használja a zsebkendőjé. A szalvétát nem erre találták ki.