Személyes Wi-Fi biztonsági tippek

Bezárjuk az ajtóinkat, riasztókat telepítünk, sőt rácsokat is elhelyezünk az ablakainkra, hogy megvédjük az eszközeinket, de otthoni Wi-Fi-nket őrizetlenül hagyjuk. Miért? Olvassa el, hogy megtudja, hogyan védheti meg Wi-Fi-jét, hogyan javíthatja a router biztonságát és hogyan védheti meg otthoni hálózatát.

A nem biztonságos Wi-Fi-hez csatlakozó többi felhasználó a fenyegetési spektrum alsó részén állhat, de ez is aggodalomra ad okot. A legtöbb esetben ez a sávszélesség csökkenését eredményezi, mivel a kapcsolatának részét ellopják. A szolgáltatási tervtől függően ez magasabb költségekhez is vezethet. Ritka esetekben valaki, aki az Ön Wi-Fi-jét használja illegális tevékenységek végzésére, bajba sodorhatja Önt, mivel a hatóságok bűnösként azonosíthatják Önt. A Wi-Fi-alapú támadások megelőzése: a hackerek nem védett hálózatokat keresnek, mert nagyszerű támadási vektorok. Szkennelhetik a forgalmát, hogy megtanulják a jelszavakat, támadásokat hajthassanak végre, megsérthessék készülékeit, vagy akár otthoni címét is megtalálják. A routertől és a hackertől függően egyes nem biztonságos Wi-Fi-hálózatok kihasználhatók a routerbe való betörésre is.

Ez még több lehetőséget ad a hackernek. A routert a botnet részévé alakíthatja, hogy elrejtse illegális tevékenységeit, felhasználhassa kriptopénzek bányászathoz, vagy passzív módon figyelhesse a forgalmát akkor is, ha elment otthonról. Állítson be új Wi-Fi jelszót. Ez egy alapvető biztonsági módszer, amely segít megakadályozni az illetéktelen hozzáférést. A jelszó hiánya vagy az alapértelmezett jelszó megtartása olyan, mint egy nyilvános Wi-Fi-kapcsolat – bárki csatlakozhat. Ezen tippek segítségével váltson erős jelszóra, vagy próbálkozzon a NordPass véletlenszerű jelszó generátorral. Módosítsa a hálózat alapértelmezett beállításait.