Szervezd meg a saját esküvődet!

Nem mindig az az esküvő a legtökéletesebb, amelyik a legdrágább. Szervezhetsz olyan esküvőt, ami emlékezetes marad egy életre és nem kerül egy vagyonba. Ha felállítasz egy fontossági sorrendet, akkor nagyon sok felesleges kiadástól megszabadulhatsz a várva várt esemény előtt.

Természetesen minden nő és férfi életében az esküvő egy különleges esemény és mindenki azt szeretné, hogy a legtökéletesebb legyen. Ezért a mennyasszonynak és a vőlegénynek együtt kell megtervezniük ezt a napot, hogy egyedi és ugyanakkor felejthetetlen is maradjon. Az esküvő vagy a lakodalom keretén belül számos olyan dolog van, amit te is elkészíthetsz saját kezűleg, mint például a helység dekorációit, a menyasszony autójának a feldíszítését, a meghívókártyákat stb.

Nem muszáj egy világra szóló esküvőt szervezni, elég, ha a szűk családi kört, kedves barátokat, munkatársakat hívod meg. Ebben az esetben nem kell óriási termet bérelni, aminek a bérleti díja drága és nem kell egy nagy tömeget etetni, itatni. A költségek lefaragása érdekében kérj segítséget családtagjaidtól, rokonoktól, jó ismerősöktől, mert biztosan akad köztük sminkes, fodrász, varrónő. A mennyasszonyi ruha több százezrekbe kerülhet a kölcsönzőkben, de ha rátalálsz anyukád vagy az egyik nagynénéd menyasszonyi ruhájára azt  könnyűszerrel  méretre lehet igazítani  vagy modernebbé átalakítani.  A menyasszonyi csokor készülhet szezon virágból, amit a helyi termelő ízlésesen össze tud állítani és nem kerül annyiba, mint egy virág szalonban.

A zenét szolgáltathatod te magad, olyan zeneszámokat összeválogatva, ami a többségnek kedvez. Az előre elkészített költség-vetés megkönnyíti a későbbiekben felmerülő kiadási döntéseket. Ha jól gazdálkodsz a kerettel, kiszűrheted azokat a felesleges dolgokat, amit nélkülözni tudsz például a Limuzinnal való furikázás, több száz személy meghívása, hat fogásos vacsora, több száz fényképkészítés és videózás. Nem kell, lemondj álmaidról, de tervezz meg mindent a legapróbb részletekig, és ha valahol elakadsz, kérj segítséget szüleidtől vagy nagyszüleidtől, mert ők, a hosszú évtizedek során számos tapasztalatra tettek szert.