Szivattyú kedvező áron webáruházból

A legkorábbi szivattyúk a víz emelésére szolgáló eszközök voltak, mint például a perzsa és a római vízikerék és a kifinomultabb Archimedes csavar. A szivattyúkat az energia továbbításának módja szerint osztályozzák. Az alapvető módszerek: térfogat elmozdulás, kinetikus energia hozzáadása és elektromágneses erő alkalmazása.

Szivattyú kedvező áron rendelhető a citidepo.hu weboldalra látogatva, tehát megéri benézni hozzánk ha ön is régóta keres már kerti szivattyút és szívesen rendelne egyet kedvező áron. A folyadékot mechanikusan vagy más folyadék alkalmazásával lehet kiszorítani. Kinetikus energia hozzáadható a folyadékhoz akár nagy sebességgel történő forgatással, akár impulzus létrehozásával az áramlás irányában. Az elektromágneses erő alkalmazásához a szivattyúzott folyadéknak jó elektromos vezetőnek kell lennie. A gázok szállítására vagy nyomására szolgáló szivattyúkat kompresszoroknak, fúvóknak vagy ventilátoroknak nevezzük. Azokat a szivattyúkat, amelyekben az elmozdulás mechanikusan történik, pozitív elmozdulású szivattyúknak nevezzük. A kinetikus szivattyúk mozgási energiát adnak a folyadéknak egy gyorsan forgó járókerék segítségével.

Általánosságban elmondható, hogy a pozitív térfogatú szivattyúk viszonylag kis mennyiségű folyadékot mozgatnak magas nyomáson, a kinetikus szivattyúk pedig alacsony nyomáson nagy mennyiségeket mozgatnak. Bizonyos mennyiségű nyomásra van szükség ahhoz, hogy a folyadék a szivattyúba áramoljon, mielőtt további nyomás vagy sebesség adható hozzá. Ha a beömlő nyomás túl kicsi, akkor kavitáció következik be (a szivattyúban üres tér képződik, amelyet általában folyadék foglal el). A kavitáció gyakori oka a folyadék elpárologtatása a szívóvezetékben. További részletekért és szivattyú rendelésért nézzen be hozzánk a citidepo.hu weboldalra.