Szódabikarbóna – a pár száz forintos csodaszer

Szinte minden háztartásban fellelhető a szódabikarbóna, amennyiben mégsem rendelkezünk vele pár száz forint ellenértékében bármelyik közértben beszerezhetjük. Nagy örömünkre szolgál, hogy ez a fehér csodapor annak ellenére, hogy mennyi jótékony hatással rendelkezik szinte bárki számára elérhető áron beszerezhető.

Már az Egyiptomiak is felfedezték a jótékony hatásait és használtak a szódabikarbónát a szépségápolásban. Kiváló fehérítő hatással rendelkezik ezért, ha szeretnénk, hogy a fogaink hófehérek legyenek akkor napi használata ajánlott. Az mellett, hogy fehérítő hatással rendelkezik baktériumölő és egyben a fogkőtől is megszabadít bennünket. Használhatjuk sminklemosó és bőrradírként az arcunkon. A legmakacsabb pattanások esetén is sikerrel járhatunk, annak köszönhetően, hogy remek szárító és fertőtlenítő hatással bír. Amennyiben szeretnénk elkerülni az alumínium tartalmú dezodorokat, fogjuk a kedvenc illóolajunkat és a szódabikarbónát, keverjük össze és már kész is a természetes dezodor.

A gyomorsav által járó kellemetlenségeket is elkerülhetjük a szódabikarbóna használatával. Mivel lúgosító hatással rendelkezik, ezért kiváló megoldásnak bizonyul az effajta problémák orvosolására. Csak annyi a teendőnk, hogy összekeverünk egy kanál port, egy pohár meleg vízzel és megigyuk. Az orvosok is erre esküsznek! Zsíros és korpás haj kezelésére is tökéletesen alkalmazható. Egy üveg meleg vizet keverjünk el egy nagy kanál szódabikarbónával és a hajunkat öblítsük le vele. Az eredmény, ragyogó haj. Bőrirritációk csillapítására is nyugodtan alkalmazhatjuk. Fürdővizünkbe tegyünk egy keveset, rövid időn belül megtapasztalhatjuk a jótékony hatását. Nyugodtan próbáljátok ki, és alkalmazzátok a filléres megoldásokat. A siker garantált és nincsenek káros hatásai.