Szürreális helyek Olaszországban, amelyeket látni kell

Lenyűgöző tájakkal megáldott, művészeti és kulturális örökségben áthatott ország Olaszország, de ha túl akar lépni a turisztikai látványosságokon, Olaszországnak rengeteg szokatlanabb látnivalója is van. Itt van néhány ezek közül.

Civita di Bagnoregio: Ez a fotogén város Lazio északi részén találhatok, ahol egy mese elevenedik meg. A Tiberis-folyó völgyében egy tufa szikladombon ülve, 2500 évvel ezelőtt az etruszkok alapították, de az évszázadok során nagyrészt felhagytak vele, mivel törékeny terepe lassan erodálódott, és ezzel a városnak a la città che muore (a haldokló város) becenevet adták. A Civita-t egy gyalogos híd köti össze a szárazfölddel, és híresen kevesebb mint 15 lakosa van egész évben, bár a turizmus helyzetének és varázsának köszönhetően virágzik. A mesés Cinque Terre (öt falu) sziklás halászváros, Liguria északnyugati régiójában található. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso al Mare alkotják, amelyek mindegyikének megvan a maga egyedi története és varázsa. Noha mindegyikük a maga módján lenyűgöző, Vernazzát gyakran a legszebb városnak nevezik furcsa, fotogén kikötője miatt.

Az Olasz Alpokban fekvő Reschensee egy mesterséges tó, amely a vízből kilógó toronyról ismert. Egy 14. századi templomhoz tartozik, amely a tó 1950-es létrehozásakor víz alá került: egy villamosenergia-ipari vállalkozás gátat helyezett el az idényjellegű villamos energia előállítása érdekében, és számos várost, köztük Graunot és Reschent elárasztották a folyamat közben. A templomtorony látható, és gyalogosan is elérhető, amikor a tó télen befagy.  Puglia kúpos trulliját, amely a fantáziavilágban játszódó hobbitotthonokra emlékeztet, a 19. században lakóházakként és raktárakként építették. A jellegzetes tetők mészkőből készülnek, elforgatva vannak elrendezve, így vízállóak, majd tetejükön zárókő található.