Talajtömörítés a legjobb szerszámokkal

A talajtömörítő hengerek különböző stílusokban kaphatók, különféle lehetőségekkel, például egy- vagy kettős dobokkal, vibrációs mechanizmusokkal vagy dózerlapátokkal. A sima görgők statikus nyomást alkalmaznak, néha rezgéssel és ütéssel együtt, a talaj tömörítéséhez. A sima hengerek nem az egyetlen típusú tömörítőgépek, amelyeket a végső tömörítési lépésben felhasználnak, hogy sima felületet biztosítsanak az építkezéshez.

Talajtömörítés online vár mindenkit az epo-trend.hu weboldalon, ezért kattintson ide és tudjon meg mindent amit tudni érdemes a talajtömörítés titkairól. A padfoot és a tamping gépek manipulatív erővel törik meg a részecskék közötti természetes kötéseket a jobb tömörítés érdekében, különösen az összetartó talajokban. Kúpos lábaik vannak, így nem pelyhesedik a talaj, csökkentve a talajban további nedvesség felszívódását, ha esik az eső. Kis és közepes talajtömörítési munkáknál a pneumatikus hengerek változó nyomású lépcsőzetes gumiabroncsokat használnak, ahol a pengés szemcsés alapanyagok felületét el kell tömíteni. A zárt zónákban döngölővel lehet sűríteni a talajt.

A talajtömörítés időnként több felvonó vagy talajréteg tömörítését jelenti, amíg a kívánt vastagságot el nem érik. Az egyes emelők stabilitása az alatta lévőktől függ, ezért az egyes rétegek tömörödése kritikus és ellenőrizni kell. A megfelelő emelési vastagság meghatározása fontos a túl kicsi vagy túl nagy rétegek közötti egyensúly megtalálásához. A túl nagy emelés gyenge tömörítést és a stabilitás veszélyeztetését eredményezheti, míg a túl kicsi emelés túlzott költségeket és időt jelentene. Az emelés vastagsága jellemzően 8 és 14 hüvelyk között mozog a specifikációtól függően. További információkért keresse fel bátran az epo-trend.hu weboldalt.