Terhességi teszt kisokos

Sokan alig várják, hogy teherbe essenek, míg mások amiatt aggódnak, hogy túl korán lesznek várandósok. Bármelyik eshetőségről van szó, egy biztos, a terhességi tesztet minden nő izgatottan nézi, akár szeretne gyereket, akár nem.

Terhességi teszt vásárlásakor nagyon gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen típust érdemes vásárolni? Alapvetően a terhességi tesztek azonos működési elv alapján működnek. A terhességi teszt a vizeletben lévő terhes hormont, a HCG-t, vagyis Humán Chorialis Gonadotropin hormon kimutatására alkalmas. A terhességi teszt akkor pozitív, ha a vizeletben kimutatható a HCG hormon, melyet a szervezet kizárólag várandósság esetén termel. Olykor akkor is negatív a teszt, ha a nő várandós, melynek oka, hogy a tesztet túl korán végezte el, mert a szervezet még nem termelt elegendő HCG hormont. A terhességi tesztek csak ritkán tévednek, ennek ellenére, ha pozitív a teszt, érdemes ellátogatni nőgyógyászhoz, aki megerősíti a várandósság tényét. Ritkán ugyanis, de előfordulhat álpozitív eredmény, ami lehet spontán vetélés eredménye is, ez azonban ritka.

A terhességi hormon vizsgálata vizeletből történik, így a vizeletet fel kell fogni egy tiszta edénybe és a terhességi teszt megfelelő végét bele kell mártani a vizeletbe. Egy kicsit várni kell, majd tiszta, száraz helyre kell helyezni vízszintesen. Általában pár perc után leolvasható az eredmény, ami csíkok formájában jelenik meg. Egy kontrollcsík azt jelzi, hogy a teszt működik, ha két kontroll csík látszódik, akkor a terhesség ténye megerősítést nyer. Viszont, ha egy csík sem jelenik meg, akkor új tesztet kell vásárolni, mert az eredmény nem értelmezhető vagy a teszt nem működik. Bővebb információkért és terhességi teszt rendelésért látogasson el a gyogyline.hu webáruházba!