Természetes módszerek a laktózintolerancia kezelésére

A laktóz intolerancia olyan állapot, amikor a szervezet nem tudja könnyen megemészteni a laktózt. A laktóz egyfajta természetes cukor, amely a tejtermékekben található. Ennek a problémának a tünetei a gyomor puffadása, görcsök, hasmenés, hányinger, hasi fájdalom és gázképződés. Ezek akkor fordulnak elő, amikor a laktóz a vastagbélen keresztül halad, és ha nem emésztődnek megfelelően, tünetek jelentkeznek.

Ez nem komoly probléma, mivel világszerte sok ember szembesül ezzel az állapottal, különösen a felnőttek. A vékonybél egy laktáz néven ismert enzimet termel, amely képes lebontani és asszimilálni a laktózt. Ha szervezetünkben hiányzik ennek az enzimnek a termelése, laktóz intolerancia léphet fel. Ez a betegség lehet örökletes, és előfordulhat a családban. Időnként előfordulhat, hogy a vékonybél leállítja a laktáz termelést más betegségek, például cisztás fibrózis, gyomorproblémák vagy egyéb problémák miatt, amelyek szintén laktóz intoleranciához vezethetnek. Ilyen esetekben azonnal forduljon orvoshoz. Újszülöttek esetében ritkán fordul elő ez a probléma. Ennek a problémának a kezelésére azonban készen állnak a gyógyszerek és a kezelések. Ehelyett, ha természetes módon szeretné kezelni a laktózintoleranciát, próbáljon ki néhány vegyi anyagoktól és mellékhatásoktól mentes otthoni gyógymódot.

Egyen sok joghurtot. Ezt a terméket fermentációnak nevezett eljárással állítják elő. Az erjesztési folyamat során egy szervezetet adnak hozzá. Ez a szervezet felelős a laktóz termeléséért is, amely a laktóz intoleranciában szenvedő betegek számára hiányzó enzim. Tehát a joghurt hasznos ebben az állapotban. Növelje a joghurt bevitelét, és vásároljon olyanokat, amelyek zsírmentesek és nem lettek újra pasztőrözve. Használhat érlelt sajtot is, amely kiválóan helyettesíti a tejet. Nyújtsa ki a lábát, és rendszeresen sétáljon fél órát naponta. Az edzés csökkentheti a lábak puffadását és görcsösségét.