Thaiföld: Ázsia természeti gyöngyszeme

Thaiföld Ázsia leglátogatottabb és legpopulárisabb területe. Ezerarcú ország. Itt együtt van a Távol-Kelet minden színe és izgalma. Megtalálható itt az ezeréves kultúrát őrző buddhista szentély, kolostor, templom, mesés palota, óriás Buddha-szobor, csendes halászfalu, és Bangkok, az örökké pezsgő város.

Az ország egy része még dzsungel, a 70 m magas fákat liánok veszik körbe. A tengerparti területeken a különböző pálmafafajták jellemzőek. Állatvilága rendkívül változatos. Legjellegzetesebb állata az elefánt, melyet egyre kevésbé használnak már munkákhoz. Állatai a tapír, tigris, vaddisznó, a különböző szarvasok. Az UNESCO két thaiföldi tájat is elismert a világörökség részeként. Thaiföldön rengeteg nemzeti park van. Éghajlata trópusi monszun, sok esővel. Az átlagos középhőmérséklet januárban 26 fok, júliusban 29 fok. Thaiföld Ázsia természeti gyöngyszeme, kiváló éghajlatú vidék, gazdag az állatvilága, és változatos természeti terület jellemzi.

Az országban két dolog igazán nagy tiszteletnek örvend. A hit az, meg a királyi család. Ha az országban járunk, a legnagyobb tiszteletben részesítsük a Buddha-ábrázolásokat. Sohase érjünk hozzá Buddha-szobrokhoz vagy képekhez, ez tiszteletlenség. Semmilyen módon ne sértsük meg a királyi családot. Nők sohasem érinthetnek meg egy buddhista szerzetest, és kezet sem foghatnak velük. Egy templomba mindig tisztelettel lépjünk, belépés előtt le kell venni a lábbelit. A thai ételeknél szívesen használják a chili paprikát. További ízek még a citromfű, friss koriander, bazsalikom, gyömbér, fokhagyma. A legtöbb étel friss zöldségből, szárnyasokból, halból készül. Thaiföldre jellemző ez a frissesség, és íz, amit a chili és a citrom fejez ki a legjobban. Mindenkinek érdemes legalább egyszer életében meglátogatni Ázsia gyöngyszemét.