Tippek a dolgozói csapat motiválására

A csapat motiválása kihívást jelenthet, különösen a nyári időszakban, amikor senki sem akar elakadni az irodában, és mindenki a strandról álmodozik. Ha az alkalmazottai nincsenek a helyzet magaslatán, akkor márkája szenved. Ezért vezetőként fontos, hogy a csapat motiválását prioritássá tegyük.

Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen egy támogató csapat. Csapatunk nagyon nyitott és támogatja egymást. Ez a hozzáállás arra ösztönzi munkatársainkat, hogy menjenek egymáshoz, ha elakadnak egy projekten, vagy szükségük van valamilyen extra ráfordításra. Személyes tapasztalatból tudom, hogy ennek a támogatási rendszernek a használata nagyszerű motiváló tényező, mert lehetővé teszi a kétségek elárasztását. Rendszeresen ötletbörzét tartunk a csapattal, ami azt jelenti, hogy mindenkinek esélye van kreativitásra és nagy projektekben való részvételre. Ez nagyszerű módja annak, hogy egy csapatot izgassunk vállalati projektjeink és céljaink iránt. Ha rendszeresen járulnak hozzá valamihez ötletekkel, az valóban arra ösztönzi a csapatot, hogy magasabb célra törekedjen, kreatívan gondolkodjon és hatékonyabban működjön.

Gondoskodunk arról is, hogy mindenki egy projekt tulajdonosa legyen – minden egyén felelős a vállalat egy nagy projektjéért. Minden embernek létre kell hoznia, kezelnie és nyomon kell követnie egy projektet, amelyet kijelölnek vagy saját maga elvállal. Ennek a különös felelősségnek az ösztönzése miatt minden egyes embert arra törekszik, hogy mindent megtegyen. Az alkalmazottak motiválásának másik nagyszerű módja az, ha tudatja velük, hogy nagyra értékeli munkájukat – mind nyilvánosan, mind magánszemélyként. Legyen szó privát e-mailről, amelyben valakit jól elvégzett munka miatt dicsérnek, vagy tanúsítvánnyal ellátott nyilvános bejelentésről, az alkalmazottak és munkájuk megbecsülése mindig fantasztikus motivátor.