Tippek a karácsonyi kántáláshoz ebben az ünnepi szezonban

Ha egy kis ünnepi hangulatot keres ebben a szezonban, érdemes felvenni a karácsonyi kántálást a programok listájára. A modern karácsonyi éneklés talán már nem tartalmaz táncot, de sok egyforma ünnepi attribútum továbbra is jelen van, így örömteli alkalom lehet mind az éneklőknek, mind pedig azoknak, akik egy dalt kapnak.

Akár minden évszakban karácsonyozik, akár csak élvezi nézni, ahogy mások csinálják, néhány dolgot érdemes szem előtt tartani, hogy mindenki számára különleges élmény legyen. Attól függően, hogy hol él, a karácsonyi kántálás kissé hidegebb lehet. Öltözzön a téli időjáráshoz, miközben ünnepélyes marad, sok hangulatos réteget beépítve az ünnepi árnyalatokba, mint például a piros és a zöld. Dönthet úgy is, hogy a hagyományos utat választja, és a viktoriánus korszak ünnepi öltözékét viseli, amely hasonló ahhoz, amit a filmekben és a televízióban láthat. Működjön együtt a csoporttal az összetartó, ünnepi megjelenés érdekében, és hozzon magával néhány extra réteget arra az esetre, ha éneklés közben csökkenne a hőmérséklet.

Bármennyire is szórakoztató az éneklés, fontos felismerni, hogy nem mindenki akarja, hogy énekeljenek neki. Miközben ön és a csoport házról házra jár, legyen tisztelettudó, ha felveszi azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy valaki nem szívesen lát kántálókat. Próbálja meg elkerülni, hogy étkezés közben menjen kántálni (a legtöbb ember nem élvezi, ha félbeszakítják a vacsorát), vagy túl közel a szokásos lefekvés időpontjához, különösen a gyermekes otthonokban. Sokkal valószínűbb, hogy mosolyogva fogadják, ha a közönség nyugodt, és nem stresszel attól, hogy a vacsora kihűl vagy le kell feküdni egy mozgalmas munkanap után. Végül hagyja, hogy az otthon világítása rámutasson arra, hogy hova érdemes menni kántálni. Ha a veranda és a belső világítás ki van kapcsolva, valószínűleg a lakók nincsenek otthon, vagy nem érdekli őket a mulatozók fogadása.