Tippek a munkához az ünnepek alatt

Az ünnepek alatt munkát találni nem könnyű feladat. Navigálni kell az ünnep, a lassú felvételi folyamatok és a fokozott verseny között. Megfelelő stratégiával mégis meg lehet valósítani. Íme néhány módja annak, hogy kitűnjön a többiek közül az ünnepi szezonban, és munkát találjon az év vége előtt.

Ügyeljen arra, hogy az önéletrajz kiemelje és felhívja a figyelmet az iparban szerzett tapasztalataira. Tekintse meg a munkaköri leírásokat és a pozíciók alapvető felelősségeit. Ha felveszi a megfelelő készségeket önéletrajzába, akkor kiemelkedik a többi ember közül, és nagyobb esélye van arra, hogy az önéletrajzát felülmúlja a várakozást. A kulcsszavak is nagyon fontosak. Ne becsülje alá a nagyszerű első benyomás erejét. Öltözzön ki az interjúra elegáns öltözetbe. Még akkor is, ha a munka azt jelzi, hogy farmernadrágot és pulóvert kell viselnie, tiszteletet kell mutatnia a munkáltatóval szemben azzal, hogy olyan ruhákban keresi fel őket, amelyek azt mutatják, hogy elkötelezett a munka iránt, és így látszik majd, hogy ön olyasvalaki, akit érdekel a megjelenése és a másokra gyakorolt ​​hatása.

Nem tudja, mit vegyen fel? Javasoljuk, hogy konzervatív módon öltözzön fel olyan ruházatba, amely egy szinttel magasabb a vállalat jelenlegi alkalmazottjainál. A munkaadók szívesen vesznek fel olyan jelölteket, akik szenvedélyesen szeretik tevékenységüket. Miért? Mert tudják, hogy az izgalom jobb teljesítményt eredményez. Mutassa meg kísérőlevélben (és az állásinterjú során), hogyan és miért csodálja a céget. Jelölje ki, mit szeret a legjobban a termékeikben és szolgáltatásaikban. Mondjon példákat arra, hogyan használta őket személyesen saját életében. Fontos megjegyezni, hogy Ön ilyenkor egy valóságos üzleti vállalkozás, és megpróbálja eladni az önálló vállalkozásként nyújtott szolgáltatást a munkaadóknak.