Tippek a napi étrendhez, hogy erősebbek és fényesebbek legyenek a körmök

Az erős és fényes körmök a szépség nagyszerű elemei. Ha valóban gyöngyházszerű fényes körmei vannak, akkor nincs szüksége több körömlakkra vagy egyéb körömdíszre. A legtöbben gyönyörű körmökkel születünk. Emiatt a legtöbb gyereknek gyönyörű, fényes rózsaszín körme van. De ahogy öregszünk, a köröm állapota romlani kezd.

A körömszuvasodás leggyakoribb oka a helytelen táplálkozás. Hacsak nem követ valamilyen egészséges, kifejezetten a körmöknek megfelelő étrendet, akkor még egészséges korában sem fogja megőrizni körmeit fényesen, mivel a körmök a test utolsó részei, amelyek tápanyagokat kapnak. A körmök egészségének javításához jó mennyiségű fehérjét kell bevinni. Kiváló fehérjeforrás a vörös hús, csirke, máj stb. Mivel a vörös hús napi fogyasztása nem tesz jót az egészségnek, különösen azoknak, akik szív- és érrendszeri betegségben szenvednek, valamint magas koleszterinszinttől és elhízottságtól szenvednek, jobb, ha sovány fehérjét, például csirkét adunk napi étrendjükhöz. A napi csirkebevitel valóban javítja a körmök egészségét. A tejtermékek, mint a tej, joghurt, sajt, tejsavó stb. jó kalcium-, fehérje-, vitamin- és egyéb ásványi anyagok forrása. Adja hozzá a tejfehérje különféle formáit mindennapi étrendjéhez a reggelitől a vacsoráig. Hamarosan fényes körmei lesznek az ujjain és lábujjain is.

A tojás kiváló B-vitamin-, vas-, fehérje-, jód- és kénforrás, és ezekre a termékekre van szükség a körmök erősebb egészségéhez. Egyen egy főtt tojást naponta, hogy megszabaduljon a törékeny körmöktől. Különböző típusúak, így a halak, különösen a tengeri halak, jót tesznek a körmének. A lazac, tonhal, makréla stb. halak jó mennyiségben tartalmaznak omega-3 és omega-6 zsírsavat, különféle ásványi anyagokat és vitaminokat. Ezek a halak nemcsak a körmünkre, hanem az egész testünkre is kiválóak. Adja hozzá őket megfelelő mennyiségben napi étrendjéhez. Az olyan zöldségek, mint a bab, borsó, sárgarépa, spenót, brokkoli stb., jót tesznek a körmöknek.