Tippek a pályaváltás önéletrajzához

A pályaváltási önéletrajz megírása bonyolult lehet. Hogyan tudja hatékonyan piacra dobni magát egy másik iparág munkáltatóinak, ha nincs elegendő tapasztalata, mint az átlagjelöltnek, aki ugyanarra a munkára jelentkezik, mint te?

Ha karrierváltásra vágyik, az önéletrajz optimalizálása még fontosabbá válik, mint általában. Szintén kritikus egy kísérőlevél megírása, valamint a stratégiai hálózatépítés és a szándékos márkaépítés prioritása. Az interjúvázlatok listáján 10-20 olyan vállalat kell szerepeljen, amelyeknél szívesen dolgozna. Mielőtt megkezdené a munkakeresését, mint pályaváltó, elengedhetetlen az interjúcsoport listája. Hogyan lehet azonosítani a megfelelő vállalatokat az interjúk listájához? Nos, egyszerűbb, mint amilyennek hangzik. Gondoljon azokra a vállalatokra, amelyeket csodál – küldetésének, termékének vagy szolgáltatásának, vagy mindkettőjüknek köszönhetően. Ezután határozza meg, hogy talál-e olyan lehetőséget ezeknél a vállalatoknál, amely igazodik a karrier-változás céljaihoz.

Az interjúkészlet-lista létrehozásakor végső soron olyan vállalatokat keres, amelyekhez kapcsolódik. Miért dolgozna szenvedélyesen nekik? Mesélje el ezt a kapcsolatot a ókísérőlevélben. Ezután megcélozhatja önéletrajzát ezeknél a vállalatoknál adott állásajánlatokhoz, testre szabva azt az egyes pozíciókra, amelyekre jelentkezik. Ez vezet a következő tippünkhöz egy karrier-váltó önéletrajzhoz. Az átruházható készségek olyan nehéz készségek, amelyekre sokféle szerep és ágazat között komoly kereslet van. Pályaváltóként az önéletrajzában az átadható készségek kiemelése a kulcs ahhoz, hogy minél képzettebbnek találják önt a pozícióra. Soha ne vegyen fel gyenge készségeket az önéletrajzába. A gyenge készségeket nem lehet számszerűsíteni. Ezért nem tartoznak az önéletrajzához.