Tippek az időgazdálkodáshoz, ha egyszerre jár iskolába és dolgozik

Ha az iskolával, a munkával és a családdal való zsonglőrködés okozta stressz megnehezíti az életet, nincs egyedül. A főiskolai foglalkoztatással kapcsolatos friss tanulmány szerint az ország teljes idejű főiskolai hallgatóinak 43% -a és a részmunkaidős egyetemisták 81%-a dolgozott, miközben diplomát szerzett. Nem meglepő, hogy az időhiány az egyik legnagyobb oka annak, hogy a hallgatók lemorzsolódnak a diploma megszerzése előtt. Tehát hogyan lehet megbizonyosodni arról, hogy a pályán maradjon?

Beszéljen a felvételi tanácsadóval és megtudja, hogy egyes tanfolyamok elérhetőek-e az interneten és hogy a tanfolyamok rugalmasak -e, valamint hogy a saját tempójában fejezheti-e be a programot. Sok egyetem kínál segítséget az időgazdálkodásban, ezért próbálja meg megtudni, milyen támogatás érhető el. Akár fontolóra vehet egy kortárs mentorálási program létrehozását is, hogy támogasson másokat és  támogatást kapjon diáktársaitól, ha a főiskolán nincs ilyen. Beszélnie kell a munkáltatójával is. Mérje fel, hogy mikor lesznek valószínűleg forgalmas időszakok, és próbálja meg elkerülni a nagy feladatokat egyszerre. Mutasson elkötelezettséget és odafigyelést, és valószínűleg megkapja a főnöke támogatását. Ha teheti, keressen olyan feladatokat, ahol hasznosíthatja szakmai tapasztalatait; ez hatékonyabban használja fel az idejét.

Az elfoglalt, sikeres emberek megértik, mit tehetnek minden nap, hogyan használják fel az idejüket, és mit lehet reálisan megvalósítani. Tanuljon a technikáikból, és ön is megteheti. Jegyezze fel napi tevékenységeit, hogy megtudja, mennyi ideje van valójában. Rendeljen egy meghatározott időt a fontos feladatokhoz, ne remélje, hogy valamikor megtörténnek. Legyen okos, amikor rangsorolja a feladatokat, hogy a „padlás tisztítása” ne legyen olyan súlyú, mint az „írásbeli dolgozat”.