Tippek az olcsóbb kiránduláshoz

A gazdasági válság miatt egyre kevesebben mennek el nyaralni, vagy ha elmennek is, akkor is csak egy rövidebb időre, hiszen a szállodák és a repülők igen költségesek lettek manapság. Éppen ezért mi most összegyűjtöttünk néhány tippet annak érdekében, hogy olcsóbban megúszhassa a nyaralást, így ha rövidebb időre is megy el nyaralni, mégis maximálisan élvezhesse azt.

Először is, a repülőgépeken az elsőbbségi beszállás lehetősége teljesen felesleges, hiszen felárat kell érte fizetni, viszont egyáltalán nem éri meg, hiszen a transzferbusznak kötelesessége mindenkit megvárni, ráadásul legtöbb helyen a hátsó ajtókon is le lehet szállni. A szállodai minibárt nem érdemes használni másra, mint a nyaralás során vásárolt üdítők és ételek tárolására, hiszen a minibár rendkívül drága, ezért ha nassolni szeretne filmnézés közben a szállodában, akkor ne a minibárban levő csokoládé szelethez nyúljon. A fapados repülőgépek általában olcsóbbak abban az esetben, ha egyetlen csomagot sem ad fel, tehát ha kézipoggyászként viszi fel a repülőgépre a csomagját, akkor egy komoly összeget úszhat meg.

A szállodai szobát mindig érdemes előre, az interneten lefoglalni, hiszen sokkal drágább egy szobát kivenni akkor, amikor már a helyszínen van. Az utazási irodáknál semmivel sem drágább szobát foglalni, mint az interneten, ezért ne higgye el ezt a tévhitet, foglaljon szobát vagy az interneten, vagy egy utazási irodában, és így sokkal jobban jár majd. A szállodában érdemes bőségesen megreggelizni és mindent ételt kipróbálni, hiszen így a túrázás, a nézelődés és a vásárolgatás után nem kell ebédre is költenie, hanem beéri majd egy kisebb szendviccsel vagy salátával is. Végül pedig repülőjegy vásárlása előtt hasonlítsa össze az árakat valamelyik erre létrehozott internetes oldalon, és így a legjobb ajánlatokkal találhatja majd szemben magát.