Tippünk az étkezések megtervezésére az elszigetelés során

Mostanában nem kell kreatívnak lennie. Legalábbis nem „a mai nap megmászom a Mount-Everest hegységet” értelemben. Itt az ideje, hogy otthon olyan étkezéseket tervezzen végezzen, amelyek kényelmesek és amelyeket magabiztosan tud elkészíteni.

Az ételeket viszont kibővítheti, vehet elő új összetevőket, amelyeket ismer, vagy az alapvető technikákat is kipróbálhatja, amelyeket tetőtől talpig ismer, például a tészta főzését vagy a krumplisütést. Az ételek nagy részét az Ön számára ismerős módon, ismerős ízekkel és technikákkal, valamint a mindig használt összetevőkkel kell megalapozni.  Ugyanúgy, ahogy könnyebb vándorolni egy jól ismert városban, anélkül, hogy ragaszkodni kellene a térképhez, a főzés megszokott stílusa, amelyet Ön a legjobban ismeri, lehetővé teszi, hogy több változatosság és alkalmazkodási lehetősége anélkül, hogy bajba kerülne, és több stresszt és szorongás kerülne a napjaiba ezekben a már amúgy is stresszes időkben.

Érdemes az ételek nagy részét az ismerős dolgokra alapozni – bármit is jelent ez az ön számára – különösen akkor, ha improvizatív szakácsként főz. De ez nem azt jelenti, hogy nem kellene szórakoznia. A karanténélet túlélésének része az egészséges életszerűség mellett az, hogy élvezzen néhány kalandot. Noha többnyire érdemes ragaszkodni az ismerősökhöz, ez tökéletes alkalom arra is, hogy legalább néhány új főzési projektet kipróbáljon. Ez egy remek alkalom arra, hogy belevágjunk egy olyan főzési technikába, amelyet még nem mert kipróbálni. Szeretné javítani a házi pizzaját? Keressen online pizza recepteket, rendelje meg az alapvető összetevőket, majd próbálkozzon otthon az új pizza receptekkel, kísérletezzen és nagyon sok újdonságot tanulhat a főzésről és az összetevőkről az elszigetelés idején.