Új év, új karrier?

Hogyan tud bármelyikünk ellenállni annak a késztetésnek, hogy újra megtaláljuk magunkat a naptár megfordításával? Olvassa tovább cikkünket, itt bőven van hely a reményteljeseknek, az elszántaknak és a motiváltaknak, akik hajlandóak 2021-ben megváltozni.

Először is tekintse ezt újrakezdésnek. Mit keres, amikor álmodozik a következő karrier lehetőségéről? Néhány csábító ötlet, amely gyakran megjelenik az ügyfelekkel folytatott első beszélgetések során: Autonómia: Kreatív projektek megkezdésének szabadsága, a saját idő diktálása, odafigyelése. Kapcsolatok: Olyan emberek mellett dolgozni, akik szeretik, tisztelik, nem pedig olyanok mellett akik hébe-hóba „köszönnek”. Odafigyelés: Figyeljen oda arra, amit csinál, használva az agyát, az intuícióját és a többi tehetségét. Mindezek a lehetőségek meggyőzőek, de mielőtt lenyomná a gázpedált és elhajtana onnan, ahol éppen tartózkodik, kérdezze meg magától, hogy a saját környezete teremti-e meg ezeknek a tulajdonságoknak a hiányát vagy az önben levő elképzelések önmagáról és saját értékeiről valamint hatalmáról.

Általában ezeknek a tényezőknek a kombinációja széthúzhatja a vállalatot, a főnököt, a munkatársakat és a környezetének egyéb dimenzióit, amelyeket öntudatlanul létrehoz a régi szkriptek lejátszásával, ilyenkor készen állni arra hogy a folyamat következő szakaszába lépjen. Készítsen listát arról, hogy mit szeretne az új karrierje során. Képzelje el, hogy egyedülálló, és új romantikus partnert keres. Üljön le, és írjon egy listát a keresett 10-15 tulajdonságról.  Stratégiailag bővítse körét, hogy céltudatos beszélgetést folytasson olyan emberekkel, akik hasznos információkat tudnak adni a listán szereplő vállalatokról és pozíciókról, tehát a hálózatépítés nagyon fontos az új karrier és új élet kezdetén.