Utasbiztosítás és a Covid-19 tudnivalók

A Covid-19 járvány az egész világon megváltoztatta az utazási szokásokat. Sokan úgy döntöttek, hogy inkább nem indulnak útnak, kivárják, amíg a járvány csillapodik és enyhülnek a korlátozások. Egy biztos, a biztosítókhoz, így az AXA biztosítóhoz is nagyon sok kérdés érkezik.

Utasbiztosítás Covid fedezettel – Nagyon sokan szeretnek utazni és a jó idő beköszöntével sokan kelnek útra. A Covid-19 járvány viszont sokkal óvatosabbá tette az embereket. Ráadásul rengeteg kérdés merül fel, nagyon sokan bizonytalanok. Ha csak egy dolgot javasolhatnánk, akkor az biztosan az volna, hogy alaposan tájékozódjon még az utazás megkezdése előtt, még pedig hivatalos forrásokból. Sokan csak végig szaladnak a biztosítási feltételeken, azonban fontos lenne elolvasni, hiszen így sokkal felkészültebb lehetne. Az AXA Biztosító a technikai karantén járulékos költségeire, mint például a szállás, hazautazás, étkezés nem kínál kiegészítő biztosítást. Viszont az általános szerződési feltételekben foglalt minden megbetegedéssel és balesettel kapcsolatos egészségügyi költség megtérítésre kerül.

Gyakran kerülnek szóba a tesztek is, sokszor nem egyértelmű az utazó számára, hogy a biztosító fedezi-e ennek költségeit. Ha diagnózis felállítása céljából kell elvégezni a Covid tesztet, mert veszélyben forog az egészsége vagy élete, akkor az utasbiztosítás fedezetet nyújt a teszt költségeire. Az országba való belépéshez akár külföldre, akár Magyarországra, az utasbiztosítás nem nyújt fedezetet a teszt költségeire. Nem feltétlenül kell lemondani az utazásról, csak kellőképp tájékozottnak kell lenni, utána kell olvasni a szükséges információknak. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor mindenképp érdemes ellátogatni az axa-assistance.hu weboldalra!