Útvonal-ötlet München és Bécs között

Az Alpok felfedezéséhez, valamint Németország és Ausztria legjavának felfedezéséhez egy felejthetetlen kalandban lehet része, és ez a cikk egy olyan útvonalat tartalmaz, amely Münchentől egészen Bécsig kanyarodik. Noha kevesebb mint 450 km (280 mérföld) van Münchentől Bécsig, a két város nagyon eltérő építészetet, konyhát, kultúrát és történelmet láthat. Útközben nézzen meg olyan helyeket, mint a Neuschwanstein-kastély és Salzburg városa. Mindössze egy hét alatt megtapasztalhatja Dél-Németország tájait, Ausztria városait és e két hihetetlen európai nemzet vibrálását.

Kezdje élete utazását Münchenben, Dél-Németország bajor fővárosában. München talán a nyüzsgő sörcsarnokairól és az évente megrendezett Oktoberfestről ismert a legjobban, de a városban sokkal több van, mint csak a sörök. Az építészet szerelmesei számára München nem fog csalódást okozni, és tölthet egy napot városnézéssel, hogy meglátogassa a 14. századi Residenz-et, a Schloss Nymphenburg nevű 17. századi királyi nyári rezidenciát vagy a Frauenkirche-t, amely egy lenyűgöző vallási építmény, amely München látképét uralja. Ha kedveli a múzeumokat és a művészeti galériákat, ne hagyja ki a Brandhorst Múzeumot vagy a Pinakotheken néven ismert művészeti múzeumot. Egy bajorországi utazás sem lehet teljes a Neuschwanstein, a 19. századi, római stílusú palota meglátogatása nélkül.

A Schloss Neuschwanstein egykor II. Ludwig bajor király nyári otthona volt és a híres Disney-kastély ihletője is. A gyönyörű építmény úgy néz ki, mintha egyenesen egy tündérmeséből származna, és az Alpok lábánál található, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik. A kastélyon ​​belül átsétálhat a kapuházban, bejárhatja az autentikusan berendezett konyhát, levegőt vehet a ragyogó trónteremben, és megcsodálhatja a gazdag faliszőnyegeket, művészetet és dekorációt az egykori bajor király számos hálószobájában és dolgozószobájában.