Vásároljon glicin kapszulát a vitaminstore.hu webáruházból!

A glicin nevét az „édes” szó görög megfelelőjéről kapta. A szervezet folsavból és szerinből állítja elő. Ez a legegyszerűbb aminosav a szerkezetét tekintve. Funkciói viszont igazán jelentősek, így nem csoda, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a glicin kapszulák irányába.

Glicin kapszula elsősorban a sportolók által használt táplálékkiegészítő. A glicin aminosavat sokan nem ismerik, azonban napi szinten használjuk a test megerősítésére és azért, hogy megfelelően működjön. A glicin fontos szerepet tölt be a kognitív, izom és metabolikus funkciókban. Egyúttal segít szállítani és lebontani a tápanyagokat, például a zsírokat és a glikogént. Ezáltal biztosítva a sejtek energiaellátását, illetve az erős ideg-, immun- és emésztési rendszert. A glicin sok más táplálékkal egyetemben része azoknak a hasznos összetevőknek, melyek a tápanyagokban gazdag húsleves egészségügyi előnyeit nyújtják. A glicin nem esszenciális aminosav, mely azt jelenti, hogy a szervezet csak kis mennyiségben képes előállítani. Éppen ezért a sportolók gyakran étrendkiegészítő formájában is beviszik a szervezetbe.

Ha valamilyen okból kifolyólag a szervezetben csökkenne a glicin mennyisége, akkor a glicin kapszula tökéletes a pótlásra. A glicin a második legelterjedtebb aminosav, mely a fehérjékben és az enzimekben található meg. A glicin hozzájárul az izomnövekedéshez, illetve lassítja a porckopást. Ezenkívül jótékony hatással van az emésztőrendszerre is. A glicinnek számos további egészségügyi előnye is van. Például segít megakadályozni a stroke-ot, hozzájárul a sovány izomtömeg növeléséhez, javítja a mentális teljesítményt és a memóriát. Ha szeretne glicin kapszulát vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!