Vásároljon tini könyvet a book24.hu webáruházból!

A huszonegyedik században nagyon nehéz dolga van azoknak a szülőknek, akik szeretnék a gyerekkel megszerettetni a könyvek világát. Ugyanakkor az sem igaz, hogy minden gyerek és tinédzser a számítógép, telefon és egyéb kütyük bűvöletében élne.

Tini könyvek – Alapvetően a tizenkét-tizenhat éves korosztályt a legnehezebb rávenni az olvasásra. Nagy fába vágja a fejszéjét az a szülő, aki megpróbálja a gyermekével megszerettetni az olvasást. Sok kiskamasz zombi módon bámulja a képernyőt. Ha a gyereknek sikerül egy olyan könyvet vásárolni mely felkelti a figyelmét és örömmel olvassa, akkor némileg könnyebb dolga van a szülőnek. A kiskamasz kor tizenegy-tizenkét éves korban kezdődik. A gyerekek ebben a korban elkezdik megkérdőjelezni a felnőttek világát, a szülők által felállított határokat. Igazi lázadásról azonban ekkor még nincs szó. Ekkor kezdődik meg az önismeret, így érdemes nem túl komoly, de nem is mesei könyveket venni a gyereknek. A kalandregények és ifjúsági regények nagyszerű választásnak bizonyulnak. Természetesen az is fontos, hogy a gyereket érdemelje a könyv témája, így érdemes kikérni a véleményét.

A tinédzserek leginkább azokat a könyveket kedvelik, amelyek az őket is érinti problémákról, dilemmákról szólnak. A problémafeldolgozó irodalom mindenképpen jó választás, a tinik jellemzően azonosulni tudnak ezeknek a könyveknek a főszereplőivel. Az olyan könyvek, melyek a barátságról szólnak, egyre fontosabbá válnak, hiszen ebben a korban egyre inkább a barátok és azok véleménye kerül előtérbe. Ha szeretné közelebb hozni a könyvek világát gyermekeihez, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a book24.hu webáruházba és tekintse meg a tini könyvek széles választékát, melyek közt biztosan talál olyat, ami gyermekének is kedvére való lesz.