Világ legcukibb és legkisebb kutyái

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a világ egyik legcukibb teremtésének kinevezhetjük a pomerániai törpe spiccet. Közismertebb nevén Boo, a nagy maci szemi és a helyes frizurája teszi ennyire meseszerűvé.

A spicc kutyafajta legkisebb fajtája. Leginkább a többi spicc nagyságától tér el és a koponyája kerekebb és a fülei nem olyan hegyesek, mint a többi rokonának. Nagy sikere talán a jellegzetes teddybear arcának köszönhető. Az aljszőrzete sokkal dúsabb és vastagabb, mint a többi spiccé, így nagyon helyes külsőre tehet szert a megnyírt frizurájával. Különböző színekben tenyésztik ezeket a cuki kis állatokat, jellemző a narancssárga, narancs-fekete, krém, krém-fekete, foltos és a sima fekete. Természetében nagyon ragaszkodó és családcentrikus, így ideális lehet akár kisgyermekes családok számára is. Nagyon gyorsan tanítható, így kiválóan alkalmazható különböző kutyasportokban és a terápiás kutyaként is. A tengerentúlon már előszeretettel alkalmazzák őket, mint terápiás kutyusokat. Magassága alig 20 centiméter, és a súlyuk 2-2,5 kg között ingadozik, míg a kanok 3-4 kg-ot is elérhetik.

A világon kitenyésztett legkisebb kutyafajtája címet a Chiahuahua nyerte el. Ez a kutyus kevesebb, mint 2,5 kg és magassága 18-20 centiméter között van. Szőre sima és fényes, de a hosszú bozontos szőrzettel is előfordul. Attól függetlenül, hogy a méretük alig nagyobb, mint egy kenyér nagyon hűségesek és mindenáron megvédik a szeretet gazdijukat. Nagyon szereti a társaságot, és rosszul érzi magát, ha hosszabb időre magára hagyják. Ebből kifolyólag nem ajánlott olyan családok számára, melyek egésznap dolgoznak. Gyerekek számára sem ideális kis kedvenc, mivel szívesen tölti az idejét harapdálással és morgolódással. Bár aprócska mérete megtévesztő lehet, ne becsüljük alá ezt a vérebet.