Világ vasútjai – hasznos online információk

A vonatos utazásnak komoly vonzereje van. A „lassú utazókat” vonzza ez az elbűvölő, régi világ, de el kell mondani valamit a vonat fedélzetén talált perspektíváról is – a tájat valóban úgy tapasztalja meg, ahogy mást nem.  A vonatos utazások gyakran eljuttatják oda, ahová a mindennapi utak során nem, akár érintetlen malajziai dzsungelen keresztül, akár magasan a kanadai Sziklás-hegységbe.

Világ vasútjai elolvashatóak bővebben az axa-assistance.hu weboldalon, ezért ha ön is vonatos kirándulást tervez, megéri benézni hozzánk. Kanada legfényűzőbb alvóvonatának törzskönyve önmagáért beszél, hiszen a fedélzeten amerikai elnököket, külföldi diplomatákat, VI. György királyt, sőt magát II. Erzsébet királynőt is üdvözölte. A nyolc, 1916 és 1931 között gyártott luxus személykocsiból álló szerelvényt eredeti, első generációs, teljesen felújított dízel-villamos mozdonyok hajtják. Élvezze Nyugat-Kanada hegyeinek és prérijeinek látványos tájait, miközben megengedi magának a helyi alapanyagokból készült, világszínvonalú finom ételek megkóstolását, és hagyja, hogy a vonat ritmusa elaltassa a faburkolatú kabinjában.

Azt mondják, hogy minden az utazáson múlik, nem a célon – és bár ez nehezen alkalmazható a repülésre, a vonatos utazások esetében ez a helyzet. Semmi sem múlja felül a vonatozás romantikáját és az ablakoldali városnézési lehetőségeit. Felkeltettük az érdeklődését? A Vancouver és Banff között található Brit Columbia déli részének látványos tájait beborító Rocky Mountaineer’s First Passage to the West az egyik legfestőibb vonatút Kanadában. A tengerparti várost, Vancouvert hátrahagyva az utasokat a fényűző kocsik kényelmében ragyogó látnivalók várják, beleértve a Fraser-kanyonban található Hell’s Gate vad vizét és a Thompson folyó mellett futó meredek pályákat. Ha többet tudna meg nézzen be az axa-assistance.hu-ra.