Vonatos utazás Európa legszebb tájain

Nem kell túlzottan messzire menni, ugyanis az öreg kontinensen is számos különleges vasútvonal található, melyek csodás tájakat szelnek keresztül. A vonatozás főként azok számára való, főként hosszabb utak esetében, akik nem számára nem csupán a végcél a fontos, hanem maga az utazás is.

Vonatos utazás kiváló döntés azok esetében, akik előszeretettel nézelődnek az ablakon kifelé menet közben és szívesen gyönyörködnek a tájban. A vonatos utazás főként azért közkedvelt, mert számos előnye van, például egy buszos utazáshoz mérten. Például sokkal több lehetőség van a mozgásra, az elgémberedett végtagok kinyújtására. Ráadásul a mosdóba is egyszerűbb kimenni, nem kell várni, mint a busz esetében, hogy a közlekedési eszköz megálljon és el lehessen menni mosdóba, hanem bármikor használható a mellékhelyiség. Ráadásul a vonaton a csomagokat illető méret és tartalom megkötéssel sem kell törődni, ami a repülő és gyakran a busz esetében is komoly problémát jelent. Európában számos nagyszerű vasútvonal található, melyeken az utazás során különleges élményekben és csodás látványban lehet része.

A svájci zöld lankákat és kékellő, havas csúcsú hegyeket senkinek sem kell bemutatni, hiszen, ha nem is személyesen látta, akkor biztosan találkozott már vele a tv-ben, esetleg képeken. A Glacier Express Zermatt-tól St. Moritzig kígyózik az Alpokon keresztül. A kétszázkilencven kilométeres út körülbelül nyolc órát vesz igénybe, melynek során szebbnél-szebb tájakat csodálhat az utazó. A London és Edinburgh között futó Caledonian Sleeper a legfényűzőbb vonat, amely összeközi Skóciát és Londont. Bármilyen közlekedési eszközt részesít előnyben, az utasbiztosítás megkötése nagyon fontos, erről nem szabad megfeledkezni. Bővebb információkért látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!