Zalakaros és környéke látnivalói – ezeket érdemes megnézni

Zala megyében, a Balatontól kb. 40 km-re, délnyugati irányban helyezkedik el az 1500 lakosú kis város, Zalakaros. A megye délnyugati részén Keszthely és Nagykanizsa között fekszik, a településen működő termálfürdőnek köszönheti idegenforgalmát. A Magyar Fürdővárosok Szövetségének tagja. Kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében Magyarország 8. legnépszerűbb települése.

Látnivalók-érdekességek:

A dunántúli település az 1962-ben elkezdett talajfúrások során felszínre törő 96 C-os termál- és gyógyvíz által vált híressé, mely víz a legmagasabb hőmérsékletű Magyarországon. Ez a gyógyvíz alkalmas és ajánlott reuma, bőrbetegségek, fogínybetegségek, krónikus nőgyógyászati panaszok és mozgásszervi megbetegedések gyógyítására.

Szállás Zalakaros
Szállás Zalakaros

– Kilátó: A Kilátó fából épült, melynek tetejéről szép kilátás nyílik a vulkanikus hegyekre, a Kis-Balatonra és a Balatonra. Zalakaros környékén három rövid kirándulást tehetünk, melyeket össze is lehet kötni: – Bögre-hegyi körtúra /5500 m/ – Kilátó-körtúra /5150 m – Felsőhegyi-körtúra /5850 m/.

– Kalandpark: – A zalakarosi Aphrodite Hotel tulajdonában lévő Garabonciás Farmon 2013. június 22-én 7 Vezér Történelmi Kalandpark nyílik. A Kalandpark látogatása olyan élmény együttest kínál, amely nem csak a szemnek, szájnak, hanem a testnek és az elmének is „ingere”. A magyar királyok arcképcsarnoka és a jurta sátrak állandó kiállítása a térség honfoglalás kori történelmét egyedülálló módon mutatja be.

– Dísz tér: A Dísz tér Zalakaros egyik leglátványosabb központi tere. A Strandfürdő nyári bejárata és a Hotel MenDan által közrefogott virágos tér középpontjában áll a zenepavilon, amely 1999-ben épült, és rendezvények, koncertek, térzenék méltó színhelye.

–  Alborétum és parkok várják az idelátogatókat.

Szállások Zalakaros és környékén: Dunántúli-dombság, Zalai-dombság, Zalai borvidék